Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü Hemşirelik Haftası Kutlama Mesajı

Değerli Meslektaşlarımız;

Sağlık, hepimiz için zorunlu, vazgeçilemez ve tüm yaşamımız boyunca önemini hiç kaybetmeyen en temel ihtiyacımızdır. Bu ihtiyaca cevap veren vazgeçilemez meslek guruplarından biriside hemşireliktir.

Temelinde insan sevgisi ve şefkat olan,  bilgi ve beceri ile yoğrulmuş hemşirelik, toplumun en küçük yapı taşından tamamına kadar sağlığın korunması ve geliştirilmesinde, hastalık durumunda iyileştirmeye yönelik çabaların tümünde yer alan kutsal bir meslektir. Geçmişten günümüze bakıldığında, Tıp biliminin ilerlemesi ile birlikte gelişmesini sürdürmüş ve önemli mesleki aşamalar kaydederek sağlık sistemlerinin vazgeçilemez bir unsuru haline gelmiştir.

Her türlü olumsuzluk ve güç çalışma şartlarına rağmen, büyük bir özveri ve sabırla mesleki eğitimle edindiğimiz bilgi becerileri, etik kuralları kullanarak ve hasta haklarını koruyarak rol ve sorumluluklarımızı yerine getirmekteyiz.

Primer hedefimiz; hizmet sunduğumuz varlığın, en kutsal varlık olduğu bilincinden hareketle, tüm ciddiyet ve enerjimizle, kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak ve mesleğimizi başladığımız noktadan daha ileriye taşımaktır.

İnsan sevgisiyle dolu, şefkat ve sabırla yapılan böylesine kutsal ve onurlu bir mesleğin üyesi olmanın gururuyla mesleğimize yeni bireylerin dahil edilmesinde emeği geçen değerli hocalarımızın ve tüm meslektaşlarımızın hemşireler haftasını kutlar, meslek hayatlarında sağlık ve başarı dolu günler dileriz.

Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü